УС на ООБ

До Българските дружества и клубове в чужбина

С решение на Общото събрание на „Организацията на Обединените Българи” – ООБ от 1.11.2007 г. и 20.5.2008 г. всички хора по света с български произход и самосъзнание и техните организации в Р.България и по света се вписват в регистъра на организацията, съответно като членове и колективни членове по право на същата, със статут на клуб.

За разлика от членовете по право, редовните членове на организацията – са клубовете с право на глас, те получават информация, участват в дейността на организацията, в управлението на регионалните клонове  (регистрирани в съответните страни, към които членуват клубове от страната), в управлението на ООБ, Общобългарския парламент (ОБП) и другите структури на ООБ.

Редовен член на ООБ се става след попълване и представена в Секретариата на ООБ на Заявка за членство, приложена към настоящето писмо.

Като една от организациите на българите по света, която все още не се е включила в дейността на „Организацията на обединените българи” молим, да обсъдите вашето редовно членство, предвид предстоящата Трета сесия на Общобългарския парламент на ООБ, която ще се проведе от 29.ІХ до 1.Х т.г. в София. До предстоящата сесия редовните членове ще имат зъдължението да участват в обсъждането на Конституцията на ООБ, за да се приеме на Третата сесия. Приемането на Конституцията е необходимата стъпка за международното признаване, в рамките на ООН, на обединението на българските общности от целия свят. Нека не забравяме, че идеята за световната организация на народите е представена за първи път през 1917г. от българския инженер Никола Димков в книгата му „Звезда на съгласието” и тя се реализира. Затова помислете за вашето участие в единението на българските общности по света и приноса им за бъдещето на българската народност, за признатия от историята и света принос на българската култура в световното развитие, за приноса и инициативността на мислещите Българи в това отношение, за бъдещето на връзките между народите, където Вие сте активни участници от двете страни. От българска страна и като граждани на страната, в която пребивавате.

По време на сесията ще се проведе и конфепенция на Международната академия по българознание, иновации и култура (МАБИК) на тема „Българите през античността и ранното средновековие – история, култура, цивилизация”.

Приложено Ви изпращаме Заявката за членство в ООБ.

Моля, посочете и делегиран представител на вашата организация за участие в Треатата сесия с адрес и начин за комуникация.

Редовните членове ще получават материалите за обсъждане, информации за дейността на клубовете, покана и програмата за  Третата сесия.

Комуникацията е по пощата или до Секретариата на ООБ и ОБП

на Е: shipkovenski@engineer.bg

Приложение съгласно текста:    Заявка за членство в ООБ.

1 Юли 2010 г.

София

Председател на ООБ

и Почетен Председател на

Международната академия по българознание, иновации и култура

( акад. Сергей Иванов )

Главен секретар ООБ

( инж. Дочо Шипковенски)

Коментари са затворени.

Категории
Календар
октомври 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031